“Het Essentiële”

Medisch advies en hulp

Hulp bij dringende medische problemen
Voor dringende medische problemen, zoals pijn, algeheel niet fit voelen of bloedverlies, verwijzen wij altijd door naar de behandelaar. Dat kan zijn de huisarts, medisch specialist of continentieverpleegkundige. Wacht niet te lang!

Hulp bij continentieproblemen in het algemeen
Wanneer u last heeft van ongewild urine- of ontlastingsverlies of dat dit ongewild vastgehouden wordt door darmen of blaas, kan dat uw leven overhoop halen. Het kan schaamte brengen of onzekerheid. Daarom moet u zo snel mogelijk met die klachten bij een dokter langs. Als het goed is zal er ook een gesprek plaatsvinden over de hulpmiddelen, als een catheter of incontinentiemateriaal. Wanneer u deze medische hulpmiddelen nodig heeft, is het belangrijk dat u weet welke het beste bij uw problemen passen. Wanneer u nog graag wilt sporten of veel beweegt tijdens het werken, heeft u andere materialen nodig dan wanneer u een zittend beroep heeft of op uw kleinkinderen past. Ook bij slechtziendheid, of een slechte handfunctie bijvoorbeeld, zijn andere elementen van die hulpmiddelen weer belangrijker dat wanneer u daar geen last van heeft. Elke situatie en persoon vraagt een andere oplossing. Hoe u tot die beste oplossing komt is niet alleen aan de arts of verpleegkundige, maar ook aan u. Om zo goed mogelijk zelf al een overweging te kunnen maken wat voor u belangrijk is, is door alle betrokken partijen een informatiefolder ontwikkeld: Continentiehulpmiddelen, wat moet ik weten?

U vindt hier alle informatie om daarmee al tot een eerste idee te komen van het best passende hulpmiddel. Dit kunt u bespreken met uw arts of verpleegkundige. Nefemed heeft namens de fabrikanten van deze hulpmiddelen, bijgedragen aan een landelijke afspraak, waarmee patiënten met continentieproblemen de best passende hulpmiddelenzorg moeten krijgen, omdat dit voor iedereen, maar met name voor de patiënt, het beste, maar ook het goedkoopste is op de langere termijn. Download de folder via de onderstaande link.