“Het Essentiële”

Levering in Nederland

Beperkte verkrijgbaarheid katheters!

Regelmatig krijgen wij vragen over de levering van met name de IQ-Cath katheters van Manfred Sauer in Nederland. Op dit moment is het zo dat deze unieke katheters wereldwijd minder goed verkrijbaar zijn.


Wat is er aan de hand?

De fabriek in Duitsland doet er alles aan om aan de steeds grotere vraag naar de IQ-Cath katheters te voldoen. Niet alleen in Nederland is dit één van de snelst groeiende producten, maar dat geldt ook voor veel landen om ons heen. Hoewel het aantal machines in de fabriek de afgelopen jaren sterk is uitgebreid, blijkt het heel moeilijk om nieuw, geschikt personeel te vinden. Dit is een probleem dat rond de Corona crisis is ontstaan en vele bedrijfstakken negatief beïnvloed. Denk bijvoorbeeld aan de problematische situatie op onze nationale luchthaven Schiphol.

Met man en macht wordt er gezocht naar de juiste mensen en Manfred Sauer in Duitsland is er vast van overtuigd dat zij deze mensen zullen vinden. Het gaat echter minder snel dan dat ze hadden gehoopt. Dit leidt tot vertraging in de productie.


Wat is de verwachting?

De verwachting is dat dit probleem nog zal aanhouden in 2022 en hopelijk begin 2023 zal zijn opgelost. Wij kunnen echter geen harde toezeggingen doen en houden u via deze website op de hoogte. Mocht de IQ-Cath voor u op dit moment niet beschikbaar zijn dan kunnen wij u niets anders adviseren, dan om tijdelijk een andere katheter te gebruiken. Uw leveranciers of behandelaar kan u hierin adviseren. Onze welgemeende excuses hiervoor!

Heeft u nog vragen, dan kunt u tijdens kantooruren met ons contact opnemen.